Je woont in Almere, werkt in Amsterdam en je moet vier dagen in de week heen en weer. Je kunt met de auto gaan, maar ook met trein, fiets en/of bus. Je kunt ook vervoer delen. Op sommige dagen moet je twee kinderen naar school brengen. In het weekend spreek je af met vrienden of familie. En vergeet niet dat je ook nog boodschappen moet doen.
Kun jij een app bedenken die dit allemaal in enkele klikken voor je regelt? En hoe kun je daarbij gebruik maken van de 7 MaaS-functies, Mobility as a Service?

Opdrachtgever van dit project is Innovactory. Dit bedrijf ondersteunt reizigers overal ter wereld tijdens hun dagelijks woon-werkverkeer en reizen naar elke willekeurige bestemming. Met het project willen ze je bewust maken van de mogelijkheden en het belang van ICT in mobiliteit. Auto’s bevatten tegenwoordig al meer software dan vliegtuigen en zeker een moderne auto genereert gigabites aan data. Ook het Openbaar Vervoer, deelfietsen, deelauto’s leveren heel veel data. Daarom is een reis plannen zonder ICT niet meer denkbaar (en mogelijk).