Almere is een van de grote steden in Nederland. Uitgestrekt en daarom is voor inwoners vooral de auto handig. Ook het OV is goed geregeld. Maar er ontbreekt iets: elektrische deelscooters, een scooter die je deelt met andere inwoners.
Hoe zou jij dat doen? Waar zet je de scooters neer? Hoe zorg je ervoor dat ze worden opgeladen? Wat wil je van je klanten weten? Hoe kan iemand een scooter ook daadwerkelijk  gaan gebruiken?
Kun jij een app bedenken die dit allemaal in enkele klikken voor je regelt? En hoe kun je daarbij gebruik maken van de 7 MaaS-functies, Mobility as a Service?

Opdrachtgever van dit project is Innovactory. Dit bedrijf ondersteunt reizigers overal ter wereld tijdens hun dagelijks woon-werkverkeer en reizen naar elke willekeurige bestemming. Met het project willen ze je bewust maken van de mogelijkheden en het belang van ICT in mobiliteit. Auto’s bevatten tegenwoordig al meer software dan vliegtuigen en zeker een moderne auto genereert gigabites aan data. Ook het Openbaar Vervoer, deelfietsen, deelauto’s leveren heel veel data. Daarom is een reis plannen zonder ICT niet meer denkbaar (en mogelijk).